تاسیس شعبه شرکت های داخلی و خارجی
یک شرکت هنگام ثبت و یا پس از آن می تواند شعبه یا شعباتی را در داخل و یا خارج از کشور تاسیس نماید. در صورت مشخص بودن شعبه شرکت در هنگام ثبت، تاسیس شعبه نیز همزمان با ثبت شرکت صورت می پذیرد، لیکن اگر شعبه پس از ثبت شرکت تاسیس شود، بایستی در اساسنامه شرکت تغییرات ایجاد گردد و مجمع عمومی فوق العاده مفاد آن را تصویب نماید. پس از آن می بایست اساسنامه به مرجع ثبت شرکت ها تحویل داده شود و در نهایت بعد از ثبت شعبه، آگهی آن انتشار یابد. البته گاهی اوقات بنا به ضرورت در اساسنامه شرکت، مجوز تاسیس شعبه به هیئت مدیره شرکت داده می شود.
روند تاسیس شعبه شرکت های داخلی
ثبت شعبه نیز بایستی مانند ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها انجام پذیرد و سپس آگهی آن را جهت اطلاع عموم در روزنامه رسمی منتشر نمود.
برای تاسیس شعبه ابتدا باید صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده تنظیم گردد و اگر در اساسنامه شرکت، تاسیس به هیئت مدیره واگذار شده باشد؛ تنظیم صورت جلسه هیئت مدیره نیز الزامی است.
اگر جلسه با حضور اکثریت شرکا برگزار شده باشد، ضروریست دعوت از شرکا طبق اساسنامه شرکت صورت گیرد و اگر تعداد اعضا حاضر در جلسه بیش از ۱۲ نفر باشد می بایست حتماً هیئت نظار متشکل از سه نفر انتخاب گردد. اسامی اعضای این هیئت باید در ابتدای صورت جلسه ذکر و توسط آنها امضا شود. این صورت جلسه بایستی در سه برگ تنظیم و پس از امضا جهت پذیرش نهایی به صورت پست سفارشی به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. برای ارسال صورت جلسه، سه روز بعد از پذیرش نهایی مهلت وجود دارد. از جمله مواردی که نیاز است در صورت جلسه قید گردد اسامی شرکا به همراه سمت و مقدار سهامشان است.
در صورتی که مدارک ارسال شده کامل بوده و هیچ گونه ایرادی نداشته باشد، باید برای دریافت شماره ثبت و دریافت آگهی تاسیس شعبه به اداره ثبت مراجعه نمود. پس از صدور دستور ثبت توسط کارشناس اداره ثبت، مشخصات شعبه در دفتر تاسیس شعبه درج می شود و در نهایت آگهی تاسیس شعبه در روزنامه رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر می شود.
- صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده، امضا شده توسط اعضای هیئت رئیسه
- اسامی حاضرین در مجمع
- آگهی دعوت (در صورت برگزاری جلسه با حضور اکثریت شرکا)
- کپی شناسنامه مدیر شعبه
- ارائه مجوز در صورت لزوم
- وکالتنامه رسمی (در صورتی که امور مربوط به تاسیس توسط وکیل انجام شود)
- مدرک نمایندگی یا نمایندگان اشخاص حقوقی
روند تاسیس شعبه شرکت های خارجی
تاسیس شعبه توسط شرکت های خارجی در کشوری دیگر تنها زمانی امکان پذیر است که شرکت اصلی به صورت کاملاً قانونی در کشور خود به ثبت رسیده باشد. در اکثر مواقع ثبت شعبه شرکت های خارجی همزمان با ثبت شرکت اصلی صورت می گیرد که در این صورت لازم است نام شعبه، به همراه نام شرکت در تقاضانامه درج گردد. اما در صورتی که پس از ثبت شرکت اصلی، نیاز به تاسیس شعبه باشد، بایستی ابتدا به سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس اینترنتی http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه و پیش از درخواست ثبت شعبه کد فراگیر ملی را دریافت کرد. مدیران شعبه می توانند کد فراگیر خود را از سایت سازمان مالیاتی دریافت نمایند.
- صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده، امضا شده توسط اعضای هیئت رئیسه
- اسامی حاضرین در مجمع
- آگهی دعوت (در صورت برگزاری جلسه با حضور اکثریت شرکا)
- کپی شناسنامه مدیر شعبه
- ارائه مجوز در صورت لزوم
- وکالتنامه رسمی (در صورتی که امور مربوط به تاسیس شعبه توسط وکیل انجام شود)
- مدرک نمایندگی یا نمایندگان اشخاص حقوقی
تمامی مدارک ذکر شده بایستی به سفارت ایران در کشور شرکت اصلی ارائه گردد. ارائه ترجمه این مدارک نیز الزامی است. در صورتی که مدارک ارائه شده به تایید سفارت ایران برسد، می توان جهت تاسیس شعبه اقدام نمود. این مدارک بایستی جهت تایید به اداره اسناد و امور ترجمه نیز ارسال شود.
از جمله اطلاعاتی که هنگام تاسیس شعبه خارجی مورد نیاز است می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- موضوع و نوع فعالیت شرکت
- هدف از درخواست شعبه در ایران
- تعیین محل شعبه
- تعیین نیروهای انسانی مورد نیاز در شعبه
- مشخص نمودن نحوه تامین سرمایه
- مشخص کردن اختیارات شعبه مورد نظر
لازم است تمامی این اطلاعات طی گزارشی توسط مدیر شعبه ارائه گردد و در نهایت پس از تایید تمامی اطلاعات و مدارک ارسال شده، آگهی تاسیس شعبه در روزنامه رسمی منتشر گردد.
موسسه حقوقی کارگشایان بامداد، با کادری مجرب از وکلای حقوقی، آماده ارائه کلیه خدمات ثبت، از جمله ثبت شعبه شرکت های داخلی و خارجی و همچنین ارائه مشاوره رایگان حضوری و غیر حضوری در زمینه ثبت است. شما می توانید در صورت تمایل از روش های زیر با ما در ارتباط باشید:
دیدگاهتان را بنویسید